torsdag 3. september 2009

Nok en vellykket Triumph RUN

Easy Riders på Austevoll

Det ble en svært vellykket tur til Austevoll for de åtte deltakerne på årets siste Triumph RUN. Litt nedbør, som gjorde veiene våte den første del av turen, klarte ikke å ødelegge det faktum at Austevoll har mye å by på for en motorsyklist som ønsker svingete og lite trafikkerte veier. Så mye fine veier var det at vi fortsatt har en del veier og steder til gode å besøke, selv etter et tre timers besøk på øyene.
Vi møtte direkte på fergekaien på Krokeide og når bommen gikk ned bak oss var vi åtte sykler som var klar for å utforske øyriket i vest. Vi startet med å kjøre utover mot Austevollshella og videre derfra ut til Stora Kalsøy. Her var det

Første stopp på Kalve.

egentlig meningen å ta en svipp innom Bakkasund, men innkjørselen var så liten at vi knapt la merke til den før vi var forbi. Vi fortsatte derfor turen videre på smale og svingete veier helt ut til snuplassen på Kalve. Herfra kan vi gå ut til Skansen for og nyte utsikten utover havet og Marsteinen fyr. Det små regnet litt og droppet det og satte isteden kursen tilbake til Storebø og videre sørover mot Stolmen.

Blide fjes på Våge. Vi er forresten veldig glad for jente andelen.

Dag har samlet meningheten og er klar til å berette....

På flotte motorsykkel veier danset vi over Huftarøy og videre over Selbjørn og til slutt til Stolmen. Her kjørte vi til Våge, sør øst på Stolmen. Her tok vi et lite stopp før vi gjorde vendereis og foretok en liten fotoseanse oppe på Stolmasund brua. Det var litt mørkt for å få til de helt gode Easy Rider bildene, men artig var det likevel.

Det tar litt tid å få stilt opp syklene for fotografering.


Litt uryddig og en i manko, dette får vi øve mer på til neste år.

Tilbake til fergekaien på Hufthammar la vi turen om Husavika og Kolbeinsghavn og fikk dermed kjørt helt øst på Huftarøy også. Nå var veiene tørket opp og vi fikk en inspirerende tur tilbake.

Til tross for at vi var der i tre timer, ble det ikke tid til å besøke hverken Bekkjarvik eller Storebø. Det ble heller ikke tid til noe kafe besøk, så kaffen måtte vi ta på fergen tilbake til Krokeide. Vi var alle enige om at det hadde vært en kjekk tur og en flott opplevelse.

Gjengen samlet på fergen hjem igjen.

Dessverre går det stadig mot mørkere tider og dette blir derfor den siste regulære ettermiddags Triumph RUN for i år. Dersom det skulle dukke opp noe fine helger kan det være at vi lager til en spontan tur en lørdag eller søndag. Dette blir i tilfelle mer på kort varsel. Dersom det er noen som ønsker å få en SMS om slike turer er det bare å sende meg tlf.nr, enten på 98298853 eller magne.lepsoy@gmail.com.

Ellers så håper vi å få til en eller annen aktivitet utover høsten og vinteren, så det er bare å droppe innom her, så skal vi legge ut invitasjoner og annen info her på bloggen.

- Magne -


Ensom katt på Stolmasundbrua.

Nødproviant er veldig viktig når man skal ut på en øy. Man kan jo ikke alltid stole på fergene.


2 kommentarer:

  1. Hei, som Magne skriver så koste alle seg på turen til Austevoll, vått som sluttet med tørt og 19 gr.:-) Opplever at det blir flere Hinckley triumpher på veiene i Bergen og omegn, så vi håper på flere som blir med oss, vi får fortsette å spre budskapet!:-)
    Håper vi treffes snart igjen!

    Mvh Jon R

    SvarSlett
  2. Er det ingen andre som har meninger om turen til Austevoll??
    Kom igjen, skriv noen ord......

    Mvh Jon R

    SvarSlett